středa 2. května 2012

Shadow box

Shadow box je česky řečeno rámeček, který má přihrádky :-) Asi by mě ti, kteří umí skvěle anglicky za překlad nepochválili, ale myslím, že to přesně ten můj výtvor vystihuje.

Na kurzu si většina zúčastněných natřela rámeček a krásně si jej vyzdobili. Protože jsem to nějak nestihla, zajela jsem si po kurzu do Bauhausu, koupila jsem si barvu a štětec a hurá na rámeček. Byla jsem na to tvoření tak natěšená!!!! Rozhodla jsem se pro bílou barvu, abych si mohla svůj první rámeček pověsit na zeď.
Natírání šlo rychle, skoro hned to uschlo, protože bylo krásně teplo a foukal vítr - ideální natěračské podmínky :-)

Měla jsem rozmyšleno, jakou chci barvu, že chci černobílé fotky, a že to tentokrát nebudu přehánět se zdobením a udělám si jednoduchý rámeček. Šlo to rychleji, než jsem si představovala :-) Sáhla jsem po prvním papíru něcojakobordóbarva, který byl v zásobě, a kupodivu to bylo hned to pravé ořechové. Tedy pro mě, jak dcerunka podotkla - je to růůůůžová. Na zdobení jsem použila kovové komponenty, kytičku z organzy, kterou mě naučila Leni Pampelína - moc děkuji! Dále jsem přidala smrštěnou fólii, kterou jsem si také vyrobila na kurzu a přidala jsem ozdobu ze samotvrdnoucí hmoty, kterou v rámci svého workshopu vyrobila Olinka Helge a věnovala mi ji. Děkuji, hodila se mi tam velmi!!!






Pokud uvažujete o nějaké dekoraci a stále váháte - jsem typický příklad vahače, protože po třech letech, kdy je vymalováno na bílo, bordó a šedou, nemám na stěnách kromě polic žádné ozdoby. Původně jsem je ani nechtěla, protože jsem si přála aspoň pidipracovnu a tím pádem je obývák rozdělený a na stěnách ani není moc prostoru na ozdůbky, ale můj nový shadow box už visíííííííí :-))




Hezký den a vyrobte si taky krásný rámeček!

Tvoření je radost!

5 komentářů:

  1. Je nádherný, elegantní a šik:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasný, jemný, elegantní. Krásně sis ho udělala. Moc se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak už bylo řečeno, elegantní krása.

    OdpovědětVymazat
  4. :-)))) Já svůj připravila v Liberci. Domů jsem si ho dovezla jen s tím, že to nalepím. Tak jsem si k tomu dnes zasedla a z mého jednoduchého a čistého je už naplněný :-)))až napěchovaný. Mám ho na stejné téma jako ty a taky je to naše první dekorace na zdi. Jsem váhač. HOoooodně velký. Ale tohle dílko viselo během hodiny. Super výkon i na mého manžela :-))

    Tvůj je opravdu nádherný. Takhle "prázdný" jsem měla v plánu ;-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...