úterý 8. května 2012

Výstava Kreativita a hobby v Praze v Holešovicích

Od pátku 4.5.2012 do neděle 6.5.2012 probíhala v Holešovicích výstava Kreativita-hobby. Pořadatelé nám dali prostor pro Korálkiádu a každý, kdo se zúčastnil, mohl pomoci s navlékáním a přispěním své trošky korálků do rekordu. Určitě už je navlečen český rekord, ale světový z Kanady je 6,4 km .... máme 5,5 km a pevně věříme, že do 26.5.2012, kdy se rekord oficiálně změří, to dáme!!! :-) Stále se ještě můžete zapojit!



Navlékali skoro všichni, poté co už měli uchozené nohy si u nás i odpočinuli a pomohli navlékat.
Pořadatelé výstavy 


Moderátoři výstavy


Pete Hughs designer firmy Sizzix, který měl workshopy s Big shotem hned vedle nás také neodmítl navlékat :-)


Ne že bych nevěděla co s Big Shotem :-) ale nemohla jsem si nechat ujít workshop, protože Pete je opravdu velmi sympatický. Potkali jsme se i na veletrhu v Birminghamu, kde předváděl Big Big Shot. Ten je na třicítkové šablony a to už je opravdu mašina. Stůl s workshopem byl stále v obležení :-)




Potkala jsem spoustu známých, zdravím holky z Křenovic u Slavkova. Zdravím také Ketu, která je všude tam, kde jsem já :-)), potkala jsem Kačku Dachovskou a její skvělý krámek u Broučka, holky scrapařky, které byly na kurzu v Liberci, Isobelku, Danču, Mapo .... prostě všechny co jsem potkala zdravím :-)


Můj dík patří Irče Slavíkové, která je malířská hvězda a na stánku Aladine předváděla kouzlení s razítky a vyráběla tam neskutečná trička. Také jedno od této šikovné ženy mám. A představte si, že s Irčou jsme se věnovaly ručním pracím už zamlada, protože jsme spolu pletly svetry před dvaceti lety na textilce v Liberci :-)) Irča vlevo na fotce s Korálkovicí.





Navlékali s námi i kluci v akci :-) Majitelé firmy Korálky.cz Na výstavě předváděli novinku - samotvrdnoucí dvousložková hmota, ze které se vyráběly šperky. Jedna složka je šedá - tvrdidlo, druhá složka je barevný polymer a vše se v ruce mačká a míchá tak dlouho, až se barva sjednotí. Pak se hmota umístí do lůžka - prsten, přívěšek, náušnice .... a dozdobí se úžasnými kamínky z Preciosy. Nejsem korálkářka, ale kvalitou jsou kamínky na úrovni Swarovského a jsem moc ráda, že české výrobky mají budoucnost. Mimochodem nadace Preciosa nám darovala korálky na navlékání rekordu, takže velké díky.


Nedokážu zhodnotit, zda byla výstava pro pořadatele a vystavující úspěšná, asi se čekal větší zájem návštěvníků. Přesto si myslím, že kdo dorazil byl velmi spokojený a rozšířil si obzory nejen o nové techniky.
Fajn den a co Soběslav? Doufám, že se nejen s Ketou potkáme :-)


2 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...