čtvrtek 12. července 2012

Plavili jsme se po Vltavě

Nevím, kde si všechny slevomaty sehnaly naše adresy, ale určitě i vám chodí nabídky slev. Většinou se na to ani nedívám a rovnou smažu, ale někdy ... :-) Jako například, když mě zlákala vidina nepoštípaného těla a zakoupila jsem repelentní náramky. Vše proběhlo rychle, náramky dorazily, vyndala jsem je z obálky velikosti A4 s dcerami jsme si zamluvily barvy, které chceme použít, vše jsme vrátily do obálky .... a od té doby už obálku nikdo neviděl :-)) Vyhlásila jsem i prémii za nalezení, protože nemám ráda to něco mezi nebem a zemí co neumím vyřešit. Kde jsou ty náááramky? :-) No nejsou.

Jak se člověk jednou podívá na slevy, tak nezůstane u jedné. Blížil se dlouho očekávaný prodloužený víkend, těšili jsme se na volno a na jižní Čechy a nejhezčí začátek dovolené a prázdnin by mohl být třeba .... na lodi. Našla jsem zajímavou slevičku na dvouhodinovou plavbu po Vltavě i s obědem a také s živou hudbou. Přes Prahu jsme jeli, takže nebyl problém udělat zastávku a změnit dopravní prostředek. Na začátku jsme dostali uvítací becherovku - vědět to, tak ji nechci, dávné vzpomínky na tento nápoj jsou stále živé :-) Usadili jsme se na palubě a čekali jsme na tu živou hudbu. Skoro jsem se dala na modlení, aby to nebyla nějaká dechovka, to by asi slečny reptaly, ale velmi mile nás překvapil harmonikář, který hrál dokonale, velmi příjemně a skvěle nám zpestřil plavbu.

Bohužel nemám fotku té "naší" lodi, ale mám aspoň jinou :-)



Praha je moje hodně oblíbené město a jak se říká, že ze hřbetu koně je pohled na svět jiný, tak také z lodi je to město úplně jiné. Krásné! 



Poprvé jsem také projela zdymadlem a bylo to zajímavé :-) Na Vltavě je spousta jezů a na bezpečné proplutí se používají právě zdymadla. Najelo tam několik lodí a voda se začala napouštět. Dostali jsme se na úroveň, která byla potřeba a plavili jsme se směr Vyšehrad. Tam se loď otočila a zase zpátky přes zdymadlo.



Užili jsme si to velmi, pan harmonikář hrál božsky, bylo vedříčko a příště třeba ... poletíme? :-)

Kam se chystáte na výlet vy?

5 komentářů:

  1. Mládneš, Agi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. hezkýýý! Slevám už odolávám, od té doby, co jsme nestačili využít voucher do libereckého Babylonu ;-) a 2 tisíce propadly :-(..., ale jinak jsme si ve slevách sem tam i něco užili- golf, jídlo, kino.
    My byli na výletě v Hallstattu a brázdili vody jezera elektrolodičkou, malej řídil a já vzadu jako strachy ječela, z čehož měl bžundu a hrozně ho to bavilo :-) S vnoučaty je sranda :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Sluší Ti to - to asi tou Becherovčičkou na začátku...? ;)

    OdpovědětVymazat
  4. :-) týýý jo kdo je ta kočka v závěru článku ?? :-)
    No bez Becherovky bych se obešla, pokud by k tomu nedali litr tonicu :-) ale jinak jízdu závidím, určitě to bylo fajn. a "zdymadlozážitek" ... ach ... tak to je super.

    OdpovědětVymazat
  5. Byli jsme nedávno také v Českých Budějovicích a překvapilo nás opravdu to jak je to město vyspělé. Měla jsem za to že se to nikam ekonomicky kromě částí v Praze neposouvá ale opak je opravdu pravdou. Baví mě to a to moc. Ještě jsme zkusili jeden podnik zvaný https://www.pujcovna-lodi.com/vodacke-trasy-vltava/ půjčovna lodí Vltava když jsme projížděli Krumlovem..

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...