pátek 10. srpna 2012

Vícebarevné embossování


Není to nic složitého, důležité je mít alespoň dvě barvy embossovacích prášků, aby bylo možné tuto techniku vyzkoušet.

Základem je dobré embossovací médium, které schne velmi pomalu. Použila jsem VersaMark, protože je opravdu pomaluschnoucí. Embossovací prášky Stampendous se dají koupit v sadách v menších baleních a vzhledem k množství prášku, který se spotřebuje, je i malé balení dostatečné.




Na bílou čtvrtku jsem natiskla razítko motýla a to na několik míst. Fotka je vtipná, protože na ní není nic vidět. Médium je čiré, průhledné, transparentní .... prostě nevyfotitelné :-) 


Použijeme první barvu embossovacího prášku a nasypeme ji na část otisku razítka. Snažíme se oklepat zbylý prášek tak, abychom jej nenanesli na další části razítka. Pokud se prášek částečně dostane jinam, než potřebujete, nevadí, je to přece kreativní ruční práce! 


VersaMark médium je tak pomaluschnoucí, že stihnete první prášek uklidit zpátky do lahvičky a vyčistit si pracovní stůl před použitím druhého prášku, abyste si barvy nezamíchali do sebe.

Postupujte stejně jako v prvním případě. Na různé části otisknutých razítek opět nasypte embossovací prášek.


Ukliďte si prášek .... stíháte, ještě vám to nezaschlo! Třetím práškem vše dokončíte. Tam, kde ještě volno, nasypejte třetí barvu.


Embossovací pistolí prášek roztavíte a zapečete.




Podkladový papír můžete nabarvit distress inkousty. Použila jsem fialkovou barvu Milled Lavender.



Máme hotovo a obrázek můžete použít třeba na přáníčko. Vícebarevné embossování není náročná technika a výsledek není špatný :-)



Vyzkoušejte, určitě se vám to povede!

Tvoření je radost!

3 komentáře:

  1. úžasný!!! ...a jak mám slabost pro hnědou, tak na tom druhém přáníčku můžu nechat oči. fakt krásný. dík za bezva názornou ukázku. ;)
    Martina

    OdpovědětVymazat
  2. wow, these are gorgeous butterflies, great tutorial too...hope you have a wonderful week!

    enjoy *~*

    OdpovědětVymazat
  3. super navod, dakujem urcite raz vyskusam :) a inak super blog...tesim sa :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...