úterý 4. prosince 2012

Stromeček 5x jinak

Do šestého čísla elektronického časopisu Scrapování jsem přispěla svou troškou do mlýna :-) Velmi jednoduchým způsobem, na který ani není potřeba návod, stačí fotky, jsem připravila stromeček 5x jinak, ale vždy skoro vánočně :-) ...

Symbolem Vánoc může být mnoho věcí. Vločka, vánoční ozdoba, sob, Santa a také vánoční stromeček. Klasické větvičky můžete nahradit mnoha zajímavými způsoby. Připravila jsem pro vás pět velmi jednoduchých návodů, jak si vytvořit tradiční vánoční přání nebo visačky a to netradičně. Využijete zbytky papírů, kterých určitě máte dostatek.
Na výrobu přáníčka použijte knoflíky. Jakékoli, které se vám budou líbit. Nemusí být v klasické zelené barvě Vánoc, určitě bude zajímavá například i modrobílá kombinace nebo využijte jiné barvičky dle vaší fantazie.
Vystřihněte si jednoduchý tvar stromečku a nalepte na něj knoflíky například lepicími tečkami, je to rychlá a čistá práce. Když Vánoce, tak vánoční nápis. Použila jsem textové razítko KETA „veselé Vánoce“ a podlepila jsem jej 3D páskou.




Ozdobnou visačku, kterou můžete použít místo přáníčka, polepte papírovými ruličkami. Vyberte si barevně ladící zbytky papírů a vystřihněte si z nich obdélníky 3 – 4 cm široké. Pomocí špejle nebo pletací jehlice je stočte do ruličky a slepte.




Až budete mít připravený dostatečný počet ruliček, zastřihněte konce a nalepte na visačku od nejmenší do největší ruličky. Dozdobit pak můžete podle své fantazie.


Visačky na dárky mohou být jednoduché a přitom efektní. Raznicí si vyrazte základní tvar visačky, popřípadě vystřihněte nůžkami, zde jsem použila kulatý tvar s vroubkovaným okrajem. Jednoduchými linkami nakreslete stromeček. Doplňte samolepicími kamínky a visačka je hotová.



Na malé visačky – jmenovky na dárky také využijte raznice.


Vyrazte nebo vystřihněte si základní tvar visačky. Netradičně použijte kytičkovou raznici (pokud nemáte, nevadí, kytičky mají velmi jednoduchý tvar, můžete je vystřihnout například nůžkami z manikúry.  Do středu každé kytičky umístěte samolepicí kamínek a vše nalepte na visačku takovým způsobem, aby výsledný tvar připomínal vánoční stromeček.


Raznice na poštovní známku, popřípadě jakákoliv jiná raznice, která umí ozdobný okraj, poslouží k výrobě dalšího typu vánočního stromečku. Ze zbytků papírů si připravte několik proužků vyražených raznicí, slepte je k sobě a nakonec je sestřihněte do tvaru stromečku.



Vánoce přicházejí, šťastné a veselé a s doplňky z papíru budou ještě veselejší

Tvoření je radost!






6 komentářů:

  1. Moc pěkné a parádní nápad jak se dá vytvořit stromeček různými způsoby :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dokonalé nápady. Nejvíce mne zaujal stomek z ruliček. Já už takovéto zbytky vyhazuji, ale asi i takto malé kousíčky si budu nechávat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo, stromeček z roliček už jsem dělala a skoro zapomněla...možná opět použiju při tvoření s dětmi v muzeu, to by se jim mohlo líbit :-). Díky za osvěžení. Mně se líbí knoflíkový, ale svoje drahé knoflíčky tedy v plén nedám :-D.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné stromečky! Přidávám se, ten ruličkový...ten vyhrává.
    Díky za inspiraci ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. nádherná inspirace, díky za ni:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  6. Ten stromeček z ruliček se mi líbí nejvíc. Na ten poslední by šlo ještě použít ozdobné nůžky ;-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...