pondělí 19. srpna 2013

Project life

Project life mě oslovil už dávno. Tehdy jsem někde narazila na Project 365 a moc se mi líbilo zaznamenávání denních událostí, které jsou běžné a všechny se po nějaké době zapomenou a projekt je má připomínat. Každodenní psaní jsem vzdala už v pubertě, kdy jsem ani neměla deník, kam bych si zapisovala tajnosti (deník se píše proto, že se tajně doufá, že si to někdo přečte, ale já jsem nechtěla, aby byl čtený, proto jsem jej vůbec nenapsala :-)) ). Líbilo se mi i týdenní zapisování a sledování všedností, ale ani to není pro mě to pravé ořechové, takže můj Project life bude o událostech a nebude řešit, kdy se ty události staly, jestli to je týden po týdnu nebo až po měsíci. To je na tomto projektu skvělé, že má mnoho variant a také mnoho velikostí alb, takže na své si přijde opravdu každý.
Mně se vždy líbily velké stránky, proto jsem se rozhodla pro formát třicítkových kapes různědělených, abych využila množství materiálu, který mám :-)

Začala jsem albem, vybrala jsem si červené - moje oblíbená barva - od Becky Higgins. Nastřádala jsem už spoustu materiálu, takže byl čas začít. Didi začala svůj projekt poctivě a zpracovává každý týden a pokud navštívíte její blog, bude to pro vás velmi inspirativní včetně spousty rad, jak začít, jaké používat programy pro úpravy fotek a spoustu dalších důležitých informací. Samozřejmě se obejdete i bez nich, takový projekt není nic světoborného, co by každý nezvládl. Ale pokud tomu chcete dát nějakou štábní kulturu, je dobré nakouknout.

Vždy jsem si myslela, že je to projekt vhodný především pro rodiny s malými dětmi, kde se toho pořád hodně děje, ale je to omyl. Tento projekt je vhodný pro každého a je zajímavé, že se dostanete při myšlenkách na projekt do různých situací, které by vás možná minuly. Někdy si ty situace i cíleně vybíráte a to je taky pozitivní, protože máte mnohem více zážitků. Pro zajímavost - fotila jsem se ve velorexu, s hadem, v prázdném kině, na několika výletech, dokonce jsem včera cvrnkala kuličky :-)) Samozřejmě to nedělám všechno kvůli projektu, ale proto že se prostě potřebujeme bavit a všední chvíle přeměnit na nevšední.

Tato dvoustrana je věnována naší dovolené ve Španělsku, kam jsme s Verunkou vyrazily. Měly jsme týden času, neměly jsme pas, takže jen do EU a chtěly jsme k moři. Tak jsme navštívily cestovku a jely jsme :-) Jak je to jednoduché!



Baví mě velké stránky, proto jsem si vybrala poloviční velikost (je možné do projektu zařadit i celou stránku, to je jasné), použila jsem mapu a jednotlivé fotky ve velikosti akorát do kapes, protože na druhé straně jsem využila koláže a najednou se mi vešlo na jednu dvoustranu neuvěřitelné množství fotek. Tato dvoustrana je součástí celého Pojectu life, takže samostané album z naší dovolené bude následovat. Doufám :-)



A tady detaily stránek. Na mapu jsem přidala výřezy a šipky, aby bylo jasné, kde jsme byly :-)

 
Popis je jen připomínkou naší dovolené a myslím, že je dostatečný. Samozřejmě jsme nemohly vynechat chloubu Barcelony Sagrada Familia, výlet byl součástí dovolené.


Letenka už není to co bývala a zbyl mi jen tento malý ústřižek. 


 Fotky jsme uložila do koláží v programu Picasa - velmi jednoduché a hodně efektní. Návod najdete u Didi na blogu. Tématicky jsem fotky spojila a zaplnila jsem tři kapsy.




 Tvoření zdar a Projectu life zvláště :-)

Tvoření je radost!


14 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle a už teď se těším na další stránky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Budou, budou, je to závislost, ale to Tobě nemusím říkat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Super!!!!!! Krásný projekt! A závidím dovolenou, nám to letos nějak nevychází, také jsem čekala na last moment, měla i vybráno, ale vždy do toho něco vlezlo....momentálně onemocněl pes. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není létu konec, určitě to dopadne! Stojí to za to! A děkuji.

      Vymazat
  4. Irčo, perfektní - moc se ti projekt povedl. To já se k tomu asi nedokopu (a to jsem si zapisovala a schovala vše z Londýna)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jájo, určitě se k tomu dostaneš, protože jsi holka šikovná a rychle tvořící. Těším se na výsledek! :-)

      Vymazat
  5. Pěkný projekt jemožné sehnat někde bližší informace o tomhle projektu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, mrkni na odkazy na blogu a skoro všechny scrapženy podobný projekt vedou, takže blogy. Bude to i náplní kurzu na podzim v Liberci. http://pretty-papers.blogspot.cz/2013/08/podzimni-scrapbookovy-kurz-v-liberci.html

      Vymazat
  6. Irisko! Bomba! Moc krásné a i super fotky! Já se na to vykašlu, já fakt z těch malých kartiček půjdu do velkého alba. Je tam více možností...aúú.
    Už se těším na podzim na sraz!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamčo, to Tvůj projekt je úžasný, každá velikost má něco do sebe, ale je pravda, že tady v tom velkém albu je opravdu hodně prostoru :-) Těším se na podzim na viděnou!

      Vymazat
  7. Paráda,vidím koláže na stránkách a volám grande, magnifico, estupendo!!!! Holky a k tomu Vám to sluší. .o)

    OdpovědětVymazat
  8. Irčo, nádherný start. Krásné fotky, bezva ladění stránek. Líbí se mi ta mapka :-) . Ať se daří :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Irčo - super super super! Já se už těším až začnu na srazíku! Věřím, že je to extrémní závislost! A Španělsko závidím :-).....

    OdpovědětVymazat
  10. Irčo, krása. Já už se na něj chystám taky strašně dlouho, jen začít. Taky se moc Těším na podzim do Liberce.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...