sobota 14. prosince 2013

Předávání dárečků a vašich přáníček

V listopadu jsem vyhlásila výzvu pro všechny šikovné scrpaženy. Děkuji všem, které se zúčastnily a poslaly krásná přáníčka, ručně vyrobené dárečky, krásné dopisy a ze Slovenska nám dokonce přišel balík s perníčky. Moc mě potěšilo, že jste si v této uspěchané době našly čas a vytvořily jste spoustu krásných věcí pro seniory v domově ve Vratislavicích nad Nisou Liberec 30.





Letos jsme dárečky předávali podruhé a určitě budeme v této započaté tradici pokračovat.Nešlo by to bez vás, které jste tvořily, ale nešlo by to ani bez šikovných dětí ze ZŠ U soudu v Liberci, které v družince vede Janinka Šmákalová, která umí děti úžasně motivovat. Vytvořily pro seniory mističky na čajové svíčky a také připojili přáníčko.



Děti se moc těšily na předávání, nejraději by všechny popřály všem seniorům, ale i když jsou děti hodně ukázněné a hodné - až jsme tomu nechtěli věřit :-) - přece jen je v domově ticho, klid a pohoda, takže by velká voda udělala zásah do jejich života, proto se děti rozdělily na skupinky a každá skupinka navštívila část domova. 



Návštěvu jsme dohodly na den, kdy v domově probíhají kroužky. Ano i zde mají několik zájmových kroužků, jako například ruční práce, kde jsme zastihli část babiček. Dokonce jsme si i zazpívali vánoční koledu a s námi zpívaly i babičky, které navštěvují pěvecký sbor Šedinky.


 
Krásné výrobky jsme obdivovali v keramické dílně a i tam jsme předali dárečky a zazpívali jsme si. 

 

 Děti si pochutnaly na cukroví a čaji, občerstvení pro ně připravily sestřičky a ošetřovatelky, které se o seniory vzorně starají a jsou jim velkou oporou. I pro personál jsme měli připravené dárečky a přáníčka.


Ještě jednou děkuji všem, které zaslaly dárečky nebo přáníčka, dětem za skvělou přípravu a vzorné chování, vedení domova seniorů za výbornou spolupráci a hlavně děkuji Janince, bez které by to prostě nešlo!

Vybírám detail jednoho přání a všem vám přeji radostné Vánoce s pocitem, že jste udělali něco pro dobrou věc. Děkuji.



9 komentářů:

  1. Krásná akce a jsem ráda, že jsem se zúčastnila, pro mě je hezký pocit jen vidět ta svá přáníčka na fotkách, natož si pak představit, jakou radost mohly dárečky udělat... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jako důchodkyně a zároveň ještě i zastupující učitelka obzvlášť oceňuji tuto zásloužnou činnost - oboustrannou!! Jsem ráda, že moje nejmilejší kamarádka Irenka Vohlídková, byť nás dělí mnoho kilometrů i roků, pomáhá v dětech vytvářet krásný vztah k lidem, kteří už si po mnohaleté poctivé práci zaslouží úctu a hezké chvíle souznění s mladou generací. Láskyplné vánoční svátky a zdravý, pozitivně laděný nový rok přeji z Moravy VÁM VŠEM :-). A. Krušová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, Ty nikdy nebudeš správná důchodkyně, protože jsi akčnější než většina mlaďochů. Takovou paní ředitelku a učitelku by si přály všechny děti. I Tobě krásné Vánoce!

      Vymazat
  3. Bylo mi velikou ctí se této akce zúčastnit! Fotečky jsou krásné a atmosféra byla určitě slavnostní i dojemná zároveň. Je to krásný způsob, jak dětem přiblížit starší generaci a vést je k úctě k těmto lidem. Těším se na příští rok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, přesně, bylo to dojemné. Z loňska už některé klienty známe, někteří už tam nebyli, přece jen věkový průměr je hodně vysoký a čas se nedá zastavit... bylo to moc milé a i děti už vymýšlely dárečeky na příští rok, takže i já se těším.

      Vymazat
  4. jé tak to jsem nějak nepostřehla, taky bych se přidala, krásná akce, tak třeba příště :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Zlaticko ja som tiez rada ze som sa mohla zucasnit tejto zasluznej akcii. Kludne sa pripojim aj na buduci rok. Len sa pripomen :) pa a dakujem ze su taky ludia ako ste vy...ktori ste sa dali na takuto akciu..a krasny predvianocny cas...zuzana

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...