neděle 9. března 2014

Velká výprava do Ameriky XV.

Všechno jednou končí, brzy bude končit i mé vyprávění o naší cestě do USA, před námi je poslední den, který jsme tady strávily.

Poslední den jsme si chtěly pořádně prohlédnout ten slavný bulvár v Hollywoodu. Na mapě to vypadalo, jako že je to hodně daleko, tak jsme si pro jistotu všechno připravily dopředu. Zabalily jsme si všechny věci a zatímco se Didi snažila přes WiFi se slabým signálem potvrdit letenky, tak já jsem se vypravila pro kávičku. Dole v hale byla kávičkárna, to znamená malá jídelna s kávovarem a megapřístrojem na led. Vyrobila jsem nám dvě kávičky, a když jsem tu jednu zavírala, tak jsem asi nějak více zatlačila a ten polystyrenový kelímek praskl a kafe bylo všude, jen ne v tom kelímku :-) Musela jsem dát druhé kolo a udělat další kávu.
Didi se podařilo přes línou wifinu potvrdit svůj let, ale vypadalo to, že já tam budu muset zůstat, ale asi by mi to ani nevadilo :-) Objednaly jsme si našeho oblíbeného dopravce z motelu na letiště, abychom měly všechno zařízené a vyrazily jsme na slavnou ulici.

Sláva nesláva, hlad je hlad, v prvním a našem už oblíbeném bistru jsme si daly pořádnou snídani a tady fungoval signál dokonale. Za minutu jsem i já měla jistotu, že se dostanu domů :-)

Bulvár je vlastně dlouhá ulice, na zemi jsou různé hvězdy hvězd včetně fiktivních postav a každý, kdo chce hvězdu na chodníku slávy mít, musí zaplatit 25 000 dolarů a pak se "technické služby" o ten chodník a hvězdy starají. Četla jsem o zašlé slávě Hollywoodu a tady to bylo znát. Některé části chodníku nejsou po opravě úplně dokonale opravené, některé hvězdy jsou zlámané ... ale ten pocit, že tam jste je stále skvělý :-)






Si přihřeju polívčičku ....



Jak jsem už psala, po bulváru jsme došly až k metru a dál už ne, proto jsme nevěděly, jak daleko je to nejdůležitější ... vtipné bylo, že to bylo asi 200 metrů za stanicí metra :-)
Stojí tady nejslavnější kino na světě Grauman´s Chinese Theatre, které v nedávné době prošlo rekonstrukcí a je z něj IMAX. Nebudu chytračit, si to přečtěte tady co to znamená :-) Mívají tady premiéry slavné filmy.
Byla jsem v IMAXu v Praze a je to obrovské plátno, a i když to není 3D, vypadá to prostorově a některé efekty jako 3D vyadají.




Tam, kde vidíte nejvíce lidí, je ten pravý chodník slávy. Jsou tady otisky rukou a nohou a u každého otisku nechybí i slavné jméno. 


Marilyn Monroe a Jennifer Aniston měly opravdu jehlové podpadky.


Na tomto místě byla také největší koncentrace lidí převlečených za slavné hrdiny z filmů. Fotí se s turisty a tím si vydělávají. Hodně jich bylo v Las Vegas a právě tady v Hollywoodu. Ale bez nich by to nebylo ono :-)


Za dolar jsem získala fotku s neohroženým Darth Vaderem z Hvězdných válek, který mi zapůjčil slavný svítící meč - heč...


... a nechal se porazit ženou, která vypadá, jako by si právě odskočila od plotny na nákup :-)


Byl to nádherný den, pařilo slunce, léto jak vyšité, musely jsme se zchladit alespoň ledem v kávičce :-) Nápoj XL velikosti v oblíbené kávovarně. Tam si u pokladny řeknete co chcete, zeptají se vás na jméno, které si napíší na kelímek a pak už si jen vyzvednete hotový kávový zázrak, ať už to slovo zázrak myslíte vážně nebo ironicky. Tato slečna prodavačka měla zvláštní účes, takový jako z Hollywoodu :-)


Vyřídily jsme korespondenci, hezky pod deštníkem .... Didi pod deštníkem, vím jak nemá ráda teplo, takže jsem se obětovala a grilovala jsem se na slunci, protože ve stínu už bylo obsazeno :-)



A hned vedle bylo muzeum voskových figurín a jako poutač tam měli Šrečkáááá, no daly jsme fotku, to je jasné.




Přes cestu byl obchod H&M, proto bylo nutné jej navštívit, co kdybychom ještě nějaký ten kousek do šatníku nutně potřebovaly. Před obchodem se tvořila fronta ... že by nové zboží? Nee, zasekl se jim zámek a nemohli otevřít dveře :-))

Pár fotek zajímavých objektů na slavné ulici....







Poslední dolar jsme opět vložily do hazardu... bláhově jsem si myslela, že bych mohla vyhrát... no prd mladá paní. Ale zase mám co dát do deníčku :-)


A víte co, já to tady ukončím a napíšu ještě jeden blog, co vy na to? Mně se ještě nechce končit a Miluška si to čte ráno u kafe, tak aby se ještě mohla těšit :-)

Děkujeme, že stále máte sílu sledovat blog a číst si, jak jsme se měly. Cestování samozřejmě zdar!

Vaše cestovatelky Didi a Iriska

Pro 16. díl pokračování klikněte sem :-)

7 komentářů:

  1. Cestování zdar.... bude mí líto až bude konec.... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také je mi líto, že už se blíží konec.

    OdpovědětVymazat
  3. Irenka opět nezklamala...a to kafíčko úplně jinak chutná..pravda, mám tu ještě tvarohový dortik..tak jsem nadmíru spokojená.Akorát ten můj mužský nechápe proč už vstávám ráno v 6 a letím si pustit počítač... Míla Voborníková

    OdpovědětVymazat
  4. Cestování zdar popatnácté! Nějak rychle to uteklo, taky mě mrzí, že už bude konec vyprávění...

    OdpovědětVymazat
  5. cestování zdar :-D tak budete zase muset někam vyrazit, abychom měli co číst :-D
    danas

    OdpovědětVymazat
  6. Cestování zdar! Zase přečteno jedním dechem...a přesto vím, že se vrátím a zase znova budu číst. Parádní fota. Je to nádhera! Jen je mi líto, že se pomalu blížíš ke konci....no...květen snad bude za chvilku a tak se budu těšit aspoň na živé vypravování, prohlížení PL...díky moc!

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě nekonči....cestován zdar.Mirča
    moc moc moc se mi to líbilo:-))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...