neděle 27. dubna 2014

Smrskněte si kytičky



 Vyrobte si podle návodu kytičky ze smršťovací fólie. Je to jednoduché, tak hurá do toho.


Budete potřebovat smršťovací fólii, není důležité, jestli je mléčná nebo transparentní, raznice nebo nůžky, permanentní fixy nebo pastelky, pomůcku na vyrobení dírky do středu kytičky a horkovzdušnou pistoli.



Z fólie si vycvakněte tvary pomocí jakýchkoliv kytičkových raznic, pokud nemáte, nakreslete si tvar permanentním fixem a vystřihněte. Do středu udělejte dírku, po smrsknutí už to nebude tak jednoduché,
ale s trochou úsilí to taky jde :-)


Celou plochu vybarvěte permanentními fixy, pokud máte mléčnou fólii, která má na jedné straně zdrsněný povrch, můžete použít i pastelky, na hladkém povrchu by pastelková barva nedržela.


Použijte pinzetu (zabráníte tak opečení prstů), vezměte do ní kytičku a pomocí horkého vzduchu fólii smrskněte.


Že máte hotovo - je to fofr, trvá to 5 - 10 sekund - poznáte podle toho, že už se kytička dál nezmenšuje. Pozor, smrsknutá fólie je horká, ale tady to musíte vydžet a ještě za tepla, dokud je fólie měkká a tvárná, ohněte okvětní plátky kytičky a přidržte je prsty, dokud vše nevychladne. Je to raz dva, takže nebezpečí spálení nehrozí. První kytička se vám asi nepovede, chce to trochu cviku :-) .... ale všechny ostatní už určitě ano.
Pro představu velikosti kytiček před a po smrštění.


Hotové květinky jsou pevné a tvrdé, jejich tvar je konečný, pokud se budete snažit ohnout okvětní lístky, můžete je zlomit.


Poslední krok je jednoduchý, použijte vyrobené ozdoby na váš projekt, je to zajímavá a poměrně rychle vyrobená dekorace.


Krásné tvoření všem přeji! Tvoření je radost!


1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...