neděle 10. května 2015

10. liberecký sraz 7.5. - 10.5.2015

To víme, že tradice je tradice, a že dříve než dojedete domů, bude napsaný blog, ale těch fotek, zážitků a všeho kolem je tolik, že mám pocit, že ta naše dámská jízda začala ve čtvrtek večer a bez přerušení pokračovala až do neděle :-) Jdeme na to...



10. jubilejní sraz pod Ještědem si přímo říkal o výjimečné zážitky! Připravily jsem spoustu tvoření a také kupu zábavy. Jako červená nit se celým našim víkendovým programem táhly losy :-) Ženy musely být stále ve střehu, protože něvěděly dne ani hodiny, kdy si pro ně připravíme nějakou soutěž nebo záludnou otázku, za kterou mohly získat los a v neděli také hlavní cenu v tombole a tou byl vyřezávací plotr Silhouette Portrait, na kterém se sponzorsky podílel ForART a Pretty Papers.


V pátek večer jsme se začaly sjíždět do Liberce a po výborné večeři jsme mohly začít s našim nabitým programem.  Na pořadu večera byl křest knihy Scrapbooking Papír s příběhem, na které se podílelo více autorek a byly jsme moc rády, že za námi přijela i Olga Hlávková, která je také autorkou, stejně jako Ilonka Červinková.


 Připravily jsme balónky, které jsme pomocí hélia nafoukly (děkuji potápěčské firmě Snakesub z Liberce za pomoc a zapůjčení láhve a automatiky). Hélium má tu skvělou vlastnost, že když se ho nadechnete, zní váš hlas jako Chip a Dale z Rychlé roty :-) 



Všechny zúčastněné ženy se staly kmotrami, a některé se přišly nadechnout hélia a úžasným hlasem popřály knize vše nej do života. Byly dortíky, šampáňo a asi se to stává tradicí, kniha Markéty Burešové byla pokřtěna a polita sektem stejně jako kniha Cardmaking. Markéta si založila sbírku politých knih :-)
 


 Připravila jsem pro všechny vypečenou hru podobnou Bingu, kde ženy v tabulce s otázkami zaškrtávaly ty, na které uměly odpovědět ano. Kdo první zaškrtl řádek nebo sloupec, vyhrál scrapbookovou důležitost  a ten, kdo první zaškrtl všechna pole, získal knihu. Otázky byly ze světa scrapbooku kromě té klasické srazové - máš oholené nohy? :-) Výherce to neměl jen tak zadarmo, protože musel odpovědět na všechny otázky a osobně jsem si ho vyzkoušela. Ano, výherkyně Monča Pestrová měla oholené nohy :-)

Večer jsme si zahrály aktivity a Didi mezitím společně s dobrovolníky připravila balíčky na tvoření a také  se v Liberci otevřela časově omezená pobočka eshopu Pretty Papers.



V sobotu ráno byly všechny ženy natěšené na tvoření, už nemohly dospat, proto jsme to nezdržovaly, rozdělily jsme je do čtyř týmů a šlo se na věc. Měly jsme o jeden den navíc, což bylo úžasné a mohly jsme každému workshopu věnovat půlden. 

Lektorkám tímto moc děkuji, byly skvělé a odvedly kus práce! Jitka měla dílnu, kde se vyrábělo plátno a téma mixed média. Všem to šlo díky skvělému vedení úžasně a vznikly krásné kousky!








A jeden rámeček v barvách Pretty Papers!


 Další dílnu, kde se tvořily dárkové taštičky, obálky a zdobené květiny, lektorovala Ilonka. Ženy si vyrobily různé "obalové materiály" na malé dárečky :-)





Didi měla přáníčkový workshop a každá šikovná žena si vyrobila minimáleně tři přáníčka akvarelovými technikami. Svátek mátek je dnes a to chce alespoň přáníčko.








 Poslední workshop byl můj a řekla bych, že pod bičem otrokáře se téměř všem ženám povedlo vyrobit a ozdobit 20 stránek do alba 8 x 8 palců. Trochu jsem je honila, aby pořádně pracovaly a nelelkovaly, ale hurará, ony to stihly :-) Jsou to hvězdy!!!










V pátek odpoledne jsme měly moc milou návštěvu a to sympatickou Lenku Zemanovou z ForARTu, která všem zájemcům ukázala, jak se řeže na plotru. Začátečníci zjistili, co je plotr Silhouette, a druhá skupina pokročilých se ptala na otázky, které už byly odbornější. Lenka nám také nechala k dispozici vlastnoručně vyrobené masky, které jsme s úspěchem použily. Děkujeme!!




V průběhu celého našeho pobytu jsem v nečekaném okamžiku přepadávala tvořící skupinky a dávala jsem jim losy za správné odpovědi na všetečné otázky. U některých jedinců se skvěle prokázal pavlovův reflex, viděti mě = otázka = los :-)

Večer nás čekalo naše oblíbené grilování, to my máme rády a k tomu nás čekalo velké překvapení!!! Měly jsme i živou hudbu a to byl velký zážitek!!!! Pan Kryštof se svým kolegou jsou dokonalí profíci a hrají neskutečně!! Děkujeme!


Do pozdních večerních hodin jsme tvořily a práce šla všem hezky od ruky!! V jedné z místností se rozjela výrobna nažehlovaček vyřezaných na plotru a zdobily se trička nápisem I love Project Life.






 Někdo razítkoval jako drak a používal obě ruce :-)


 Došlo i na hokejovou radost, každý gól našeho mužstva byl řádně oslaven!



Utíkalo to jako voda, sobotní tvoření bylo opět úžasné, perfektní atmosféra a došlo také na dojemné chvíle, kdy se nám Boženka rozbrečela (a my taky), když jsme jí kolektivně popřály k narozeninám a předaly dárečky. Všechno nejlepší!!!

Někdy máme praštěné nápady a někdy ještě praštěnější, takže únava neúnava, vyrazily jsme na Ještěd. Vrchol jsme zdolaly v počtu pěti žen, a Ještěd byl dobyt ve 3:00 středoevropského času :-) Jupí!!!
Za výstup na vrchol jsme získaly každá jeden los a to přímo pod vrcholem :-) 

 
Noc utekla nějak rychle... a už tady bylo velké losování a nedočkavost, jak dopadne tombola a kdo vyhraje plotr. Didi připravila více cen a každý mohl dát svůj los k ceně, kterou chtěl vyhrát. I ten kdo nevyhrál plotr, ale třeba "jen" nůžky Tima Holtze, měl velkou radost :-)


Hlavní cenu jako sponzor losovala Didi a vyhrál kdo? Bylo to napínavé :-) Didi vytáhla los, vyfotila jsem ho a poslala jsem to na Facebook, takže všechny ženy nažhavily telefony, aby zjistily, kdo vyhrál :-) No přece Hanka Landová!!! Gratulace!!!!

 


Uteklo to jako voda, samozřejmě došlo i  na společnou fotku s pozadím Ještědu, což je také tradice.



Mám ještě krásnou fotku, na které je Jitka Bujoková, která toho vytvořila tolik, jakoby se účastnila 14-ti denního kurzu :-) Její album mělo 30 stránek!!!


Děkujeme moc manželům Serafínovým, kteří se o nás starají jako o vlastní a zjistili jsme, že už jsme s nimi jedna rodina! Jen nevíme, kdo je strejda, kdo teta a kdo třeba milenec :-)


Všechno jednou končí a skončil i náš tvořením nabitý víkend, kdy jsme si užily spoustu legrace, vyrobily jsme nádherná alba, přáníčka i plátna. Chtěla bych poděkovat všem lektorkám a hlavně vám ženy, které jste neváhaly a přijely jste z dalekých koutů České republiky a také ze Slovenska! Myslím, že jsme si tou skvělou náladou, tvořivou atmosférou a nekonečným smíchem prodloužily život.

Chtěla bych použít větu ze soukromé zprávy, kterou mi poslala Andrea, když byla na cestě z Liberce do Frýdku Místku, doufám, že se nebude zlobit, že ji tady zveřejním.
"Ještě jednou moc děkuji za tak skvělou akci, organizace na jedničku, prostory na jedničku a dík i za to, že jako nováček jsem si připadala asi 0,005 sekundy a pak už jako „jedna z vás”."
Moc děkujeme a přejeme si, aby tento dojem měly všechny ženy, které s námi strávily víkend. 

Mějte se krásně a těším se na vás na další akci a to je Letní Liberec 2015.

Takhle to vypadá, když všichni odjedou a chodba ztichne...


Tvoření je radost! Mám vás ráda! Vaše



13 komentářů:

  1. Bylo to bomba a děkuji všem :-) Už teď se těším na léto....

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé, byl to dokonalý víkend, maximálně jsem si to užila, moc jsem to potřebovala.

    OdpovědětVymazat
  3. Přečetla jsem jedním dechem..a byla tam chvíli s váma..krásné výtvory jste vytvořily děvčata..no jste prostě šikulky...tak třeba příště... Míla Voborníková

    OdpovědětVymazat
  4. nelze nez souhlasit... lepsi vikend bych si nemohla prat!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Bylo to fantastické ! Irčo popsala jsi to tak krásně, že jsem znovu dobyla Ještěd, zazpívala si s muzikanty, udělala krásné plátno pod vedením naší nové úžasné parťačky Jitky a prožila si to ve zkratce celé znovu :-)
    Teď běžím pro kapesník abych si neutopila počítač a strašně moc se na všechny těším příště !!! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Díky, díky. Ty jsi prostě tryskožena. I když jsem tam s vámi nebyla od začátku, ale i tak jsem si to užila. Díky. Těším se zase někdy příště.

    OdpovědětVymazat
  7. jéééé, děvčata, úžasný víkend jste prožily, co věcí jste vytvořily.... a ta blesková reportáž, úúúúžasný a gratuluju vítěžce plotru :) :)

    OdpovědětVymazat
  8. Teda Iren, nádherné počteníčko a tím posledním dojemným odstavcem jsi mě dostala .... jste skvělé holky a bolí mně u srdce, že jsme s Ivou nebyly na Ještědu s Vámi..... protože tam jsme byli asi 100x, ale nééé v 03.00h ráno ... ale určitě nebyla zmrzlinka a štrůdlíček, jako minule, viď? .....

    OdpovědětVymazat
  9. Byl to úžasný prodloužený víkend a ten jeden den navíc je hodně znát! Nebylo to tak hektické a téměř vše, co bylo v plánu jsme stíhly. Už druhý den jsem nevěděla, kdo je nováček a kdo ne, protože všechny ženy byly tak šikovné a nadšené tvořením, že to šlo samo od ruky! Těším se na další setkání třeba v létě :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Byly to nezapomenutelné fantastické 4 dny! Spousta nových poznatků, zážitků a navázaných přátelství. Jsem přešťastná, že můžu patřit do této velké tvořivé šťastné a milující scraprodiny :) Děkuji Irisce i vám všem! Jitka Bujoková

    OdpovědětVymazat
  11. nemůžu se vynadívat na ty krásné stránky do alba, Irisko prosím, jaké je základní vybavení ke tvorbě téhle nádhery :), úplně jsem se zamilovala :)... děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  12. já vám tááááááááááááááák závidím :-D sice jsem taky prožila úžasný víkend, ale s vámi by to bylo ještě o fous lepší :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Teda Dani ... to je vyznamenání, když bys Liberec povýšila nad Londýn :-) Děkujeme!!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...