pondělí 7. května 2018

Svatební exploding box

Doba svateb je v plném proudu a vyrábět svatební přáníčka je radost. Můžeme se vyřádit, přidat kytičky, klidně to trochu přeplácat, u svatebních výtvorů je to dokonce žádoucí. No ale ocaď pocaď :-) Tentokrát nebylo zadání přání, ale svatební exploding box, do kterého budou vloženy peníze. 


Exploding box je krabička z papíru s víkem, která může mít mnoho podob, hodně vrstev, může být z jednoho kusu papíru, který se narýhuje a složí nebo je možné použít tzv. kříž, který se vystřihne z papíru a ten pak tvoří dno a stěny boxu. Pokud chcete dělat vrstvy dovnitř boxu, skládají se "kříže" na sebe a každý je vždy o kousek menší, aby se všechny do krabičky vešly. 

Můj box je vyrobený ze scrapbookového papíru o rozměru 12x12 palců. Má dvě vrstvy. V první vnější stěně jsou umístěny kapsičky na peníze - jsou to malé obálky, které je možné zavřít. Vnitřní "kříž" je ozdoben citáty, které si vybrala Andrejka, která si box objednala. Přidala jsem i datum svatby. Tento box je zdobený docela střídmě a hlavně je laděný do fialova - do barvy svatby.  


Část, se kterou jsem si vyhrála, je svatební dort. Box má rozměr po složení cca 10x10x10cm a umožňuje dovnitř vložit poměrně velkou 3D dekoraci. Vyřezala jsem na Big Shotu dva průměry koleček - průměr dortu a nařezala jsem také proužky papíru, které jsem po obvodu nastříhala jako krokodýla, aby se papír hezky stočil podle průměru kruhu. Přidala jsem vroubkovaný ozdobný výřez, aby byl dortík sladší :-) Doplnila jsem kytičky v barvě celé krabičky a vše jsem pořádně přilepila, protože box musí přežít cestu poštou. 


Box je takové luxusní přáníčko, použila jsem na něj fialové papíry Bo Bunny a bílá je taková trochu neviditelná, ale je to krásný perleťový papír se vzorem kytiček, který je i vhodný do tiskárny. Velkou výhodou boxu je prostor, který po jeho složení vznikne. Můžete tam dát jakoukoli dekoraci, a když si nazdobíte i víčko, tak novomanželé nemohou být nespokojení :-) Ale to bych se jich musela zeptat :-)


Zkuste si také vyrobit box, dá to samozřejmě více práce než přáníčko, ale je to zábava!

Tvoření je radost!


3 komentáře:

  1. Irisko, precizní a nádherná práce. Super! Tohle udělá novomanželům radost určitě!
    Také jsem zkusila udělat kamarádkám k Vánocům a musím říct, že to bylo lepší než ty dárečky uvnitř (čaje a svíčka), protože bylo velké divení a prohlížení. Takováhle "krabička" pozvedne i obyčejný dárek na něco hodnotného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti děkuji, ten kdo to nezná je překvapený a máš pravdu, že ta krabička je vlastně taky dárek :-)

      Vymazat
    2. Pecka :) Irčo máš nějaké nápady na zásnubní prsteny?

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...