neděle 1. května 2022

Scrapbookový výtvarný kurz jaro 2022

Tak jako byl Liberec naše srdeční záležitost, stává se i Kuks místem, kam se rádi vracíme. Jarní Kuks 2022 bylo naše již 7. setkání. Všichni jsme se moc těšili, protože to bylo po dvou letech konečně bez omezení. Vybrala jsem termín, kdy jsou zahradnické prodejní trhy, protože pak mají ženy několik potěšení navíc :-) 


Tématem bylo album - nejoblíbenější tvoření, ve kterém si každý najde to svoje, co chce tvořit. Základem alba byly krásné scrapbookové papíry od francouzské firmy Marielngeffray. Jana Sadloňová tvoří a navrhuje pro Marii a je spoluautorkou designu těchto skvěle sladěných papírů, které sedly úplně všem.


Celý náš pobyt jsme rozdělili na tvoření, jídlo a spaní  :-) Tak určitě, ale ještě jsme k tomu přidali i spoustu jiných věcí, jako je povídání, kochání se tím, co vytvořil někdo jiný nebo třeba procházkami v okolí Kuksu. To se totiž neochodí.



A teď už k našemu tvoření. S Janou  jsme rozdělily ženy na dvě skupiny. Jedna skupina tvořila vnitřní část alba a jeho celé sestavení. Pomocí průchodek a gumiček jsme na plastový průhledný obal připojili složené kapsy ze scrapbookových papírů a vložili jsme tam šité sešity.







Moje skupina tvořila interaktivní prvky, které jsou ovšem špatně umístitelné do fotky :-) Nicméně jsme vytvořili 3 velké schovky na fotky, které si ženy vyrobily, ale fotky budou lepit až doma, tak dodatečně ukážeme. Koukněte na reels na IG
Měla jsem myšlenku, že by se mi líbily papírové střapce, ale sehnat vhodné kaplíky není nic jednoduchého, ale povedlo se a nakonec to vypadalo lépe než ty z bavlnek.





Líbila se mi možnost vytvořit průhledný obal z pevného plastu, který je ale ohebný, aby vše, co je uvnitř, bylo hezky vidět. Vynikly tak krásné papíry od Marie a zdobení první stránky, které se pod obalem nijak nezničí. Díky gumičkám je možné cokoli v albu měnit.








Moc se mi líbí fotky z procesu. Kdo na podobném setkání byl, tak ví, že by se tvořivá energie, která je ve vzduchu, dala krájet :-) Užjte si alespoň na fotkách ten tvořivý proces.













Víte jak je to s tím jablkem? Ne, nemyslím to z ráje :-) Myslím to, které nepadá daleko od stromu. Tak i my takové plody máme! Ríša - syn Janičky - se zúčastnil celého kurzu jako nejmladší člen a všechno krásně a s přehledem zvládl! Je to šikulka! 


Děkuji všem, kdo drazili a užili si s námi skvělý víkend. Už teď mám termín na Kuks podzim 2022 a dokonce i jaro 2023 :-) Protože jsme papírů měli na dvě alba, mají ženy dvě alba. A tady je jedna fotka, kterou ale lépe pochopíte, pokud se podíváte na reels na IG. To je tak, když stojíte proti skupině a chcete, aby mávali albem doprava a doleva. To nesesynchronizuješ ani prd :-) Leda okno - dveře!


Těším se na podzim na viděnou, mám vás ráda!





2 komentáře:

  1. Děvčátka celý víkend musel být boží, Irenko krásně napsaný článek, album s papíry je dokonalé, a mávání "okno-dveře)" je super. Pobavila jsem se

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznávám, že jsou to fakt super a moc pěkné věci. Hlavně originální a plné nápadů. Přesně tak, jak to mám ráda. My jsme si teď dělali v jednom kurzu absolventské mikiny, protože jsme to tak nějak po půl roce zdárně ukončily. :) A jako musím říct, že kolem toho vznikla fakt super parta lidí a fakt se těším na to, že se budeme, alespoň v to doufám, pořád vídat.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...