sobota 13. prosince 2014

Předávání dárečků v domově seniorů

Je to už hezká předvánoční tradice, kdy s dětmi ze školy U Soudu předáváme dárečky v Domově seniorů ve Vratislavicích nad Nisou. Vždy na začátku školního roku Janinka Šmákalová, nejmilejší družinová vedoucí, vymyslí s dětmi, jaké dárečky budou vyrábět. Letos se rozhodli pro rybičky a přáníčka.



V domově seniorů nás opět přivítala paní Schlesingerová a zavedla nás do společenské místnosti, kde pro děti připravili cukroví a čaj. Malá Ema má hezky prořízlou pusu a nebála se zeptat pana ředitele, jestli je taky dědeček. No a on je už i pradědeček :-)


Děti jsou trochu hlučné, ale tady se chovaly vzorně, vždy se rozdělily do skupinek a popřály krásné Vánoce a zdraví do nového roku všem klientům domova. 

Této babičce bylo čerstvě 100 let, je pořád aktivní a na svou oslavu si vybírala z několika šátků, aby jí to slušelo.


Děti předávaly rybičky a přáníčka a musíme je pochválit, protože to není jednoduché, jít k pro ně neznámým lidem a popřát. Babičky a dědečkové byli z dětí nadšení, vždy je přivítalí s úsměvem a děti byly moc hodné.


V keramické dílně jsme si popovídali s našimi známými, se kterými se vidíme každý rok a opět jsme obdivovali, jaké krásné výrobky v dílně přibyly.


Je to už tradice, že se i šikovné scrapženy zapojí do akce a vyrobí krásné dekorace nebo přáníčka, které předáme seniorům a také sestřičkám, aby si ozdobily své sesterny nebo třeba recepci. Šárka Novotná poslala největší krabici :-)

 



A tady je celá parta pohromadě :-) Děti dostaly také drobné dárečky, které vyráběli senioři.

Děkuji milá Janinko, děkuji všem dětem, vám, které jste poslaly výrobky a příští rok se těšíme opět na další návštěvu!


Tvoření je radost!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...