pondělí 28. listopadu 2016

Adventní čas je tady!

Adventní čas jsou takové Vánoce nanečisto, kdy si vždy říkám, že zvolním tempo a začnu si chystat dekorace a čančat byt na Vánoce. Ale znáte to :-) Lépe se to vymýšlí než realizuje a pak se den před dnem D něco málo nazdobí a taky to stačí. Ale letos to bude jiné... možná. Přinejmenším jsem odhodlaná a to je základ. 
Začala jsem adventním věncem, který tolik práce nedá, protože mám keramický s možností nalít do něj vodu a to pak chvojí vydrží až do Silvestra. První svíčka už hoří.






Mým tvořivým plánem bylo vyrobit dekoraci ve skleněné láhvi. Koupila jsem v IKEA velkou skleněnou nádobu s víkem a také písek, který tam mají se třpytkami a v barvě, kterou jsem potřebovala.


Všechny ostatní propriety jsem zakoupila v Davoně. Bylo tam úplně všechno :-) Svíčky, drátky, vánoční ozdoby, bílé dřevěné korálky.

Zdobení vnitřku láhve bylo úplně jednoduché, nasypala jsem dovnitř písek, přidala jsem svíčky a použila jsem vánoční baňky bílé a červené a doplnila jsem to zbytkem dřevěných bílých korálků.



Trochu práce mi dalo drátkování, chtěla jsem si kolem hrdla láhve udělat drátkovanou ozdobu. Nejsem profi drátovačka, takže jsem to drátovala tak, jak se mi to líbilo a nějaká ta chybka by se našla.



Použila jsem tlustý drát (2mm) a na jednom konci jsem si vytvořila dva listy. Drát je krásně měkký, moc hezky se s ním pracuje. Nachystala jsme si červené a bílé korálky a tenký drátek, kterým jsem korálky postupně v řadách přidávala do vnitřních částí listů. 


Není to nic těžkého, nějaká nedokonalost se lehce zakryje. Drátky jsou ohebné a jde to dobře obmotávat.


Jednotlivými korálky jsem protáhla drátek, zakroutila jsem jej a takto jsem spojila tři drátky k sobě a vše jsem přidala na silný drát. Nevypadá to špatně :-)


Pokud se vám podobné dekorace líbí, určitě to vyzkoušejte, opravdu to není těžké. 

Přeji vám nehektické prožití předvánočního času, užijte si vánoční tvoření a vyrobte si dekorace, které vám tu vánoční atmosféru udělají ať se na Vánoce těšíte nebo ne :-)

Tvoření je radost!


2 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...